Pelaa ja ansaitse elanto

Ammattiurheilijat ovat yleensä tehneet harrastuksesta ammatin, samoin on varmaan monen taiteilijan kohdalla. Ne vaativat lahjakkuutta kyseiseen ja ehkä ei ihan kaikkea niistä voi kotoa tehdä etänä. 

Yksi uusi ammattiryhmä on pelaajat jotka pelaa konsoleilla ja tietokoneilla pelejä. Pelaaminenkin varmaan alkaa monella harrastuksesta muuttuen ammatiksi osaamisen myötä. Joka haluaa pelaamisesta elannon löytää kyllä siihen itse tiedot netistä. 

En siis kerro kuinka pelaamisella ansaitsee rahaa, mutta kerron että se on mahdollista. Minun nuoruudessa pelaaminen oli pahasta, eikä yhtään kehittävää vaan piti "oikeaan" ammattiin opiskella. Toki opiskella kannattaa vaikka harrastaisi jotain josta ehkä tulee ammatti. Vanhempien ei kuitenkaan kannata täysin tyrmätä nuoren pelaamista, sillä se saattaa olla hänen tulevaisuuden ammatti ja sen oppii vain pelaamalla.

Alkuun kaikki pelaaminen ja harrastaminen on vapaa-ajalla tapahtuvaa ajanvietettä. Mutta onko kyseessä enää vapaa-aikaa, jos pelaa tai urheilee ammatikseen, eikös se ole silloin jo työtä. Mutta opiskelun ja muun työn ohella pelatessa esim. netissä ja siitä jotain tienaten tuskin on ihan turha harrastus. 

Itse en pelaa, puhelimessa vain sudoku jolla en ainakaan toistaiseksi tienaa. Netissä pelaaminen on jäänyt Veikkauksen peleihin ja vielä odottaa suuret voitot. Lapseni saa pelata noin tunnin päivässä tabletilla, ehkä osin siksi että on hetken hiljaa eikä häiritse vanhempia räpätyksellä. Pitää kuitenkin todeta että pelit joita tabletissa, ovat erilaisia opetuspelejä.