Verkkokaupan perustaminen

Verkkokaupan perustaminen ei vaadi kovin paljoa nykyään edes teknistä osaamista. Tarjolla on erilaisia palveluja, joilla saa kotisivut ja sitä kautta myös verkkokaupan perustettua melkein perus tietoteknisellä osaamisella.

Verkkokaupassa voi myydä melkein mitä vain ja sitä voi pyörittää mistä vain, usein myös mahdollista ilman omaa varastoa. Verkkokaupan perustaminen ei siis vaadi isoa sijoitusta, vain löytää sopivat tuotteet joita myydä niitä tarvitseville.

Nyt kun on luotu ruusuinen kuva, kuinka helppoa on verkkokauppa perustaa, niin ehkä syytä kertoa myös se toinen puoli. Eli kertoa sitä mikä esim. jätetään kertomatta, kun haetaan esim. myyjiä ja verkostomarkkinoijia mainostaen suurilla tuloilla ja pienellä työpanoksella.

Verkkokauppoja on jo perustettu, niin isoja kuin pieniäkin, osa suurien kivijalkamyymälöistä tunnettujen ketjujen ja osa yhden miehen/naisen halusta myydä tuotteita netissä. Kilpailijoita on melkein kaikille tuotteille ja netissä ne kilpailevia kauppoja voidaan pyörittää mistäpäin maailmaa tahansa. Eli kun verkkokauppaa on perustamassa ilman omia tuotteita, myyden samoja kuin muut, kannattaa miettiä miksi ihmiset ostavat ne juuri sinulta. Hinnan on oltava melkein halvin ja itsestä on kerrottava tarpeeksi paljon, tarkoitan että ostajan on luotettava kauppaasi.

Verkkokaupan on löydyttävä hakukoneissa, ei riitä että perustetaan verkkokauppa, ajatellen se tuo myyntiä. Tässä tullaan jo hakukoneoptimointiin, joka vaatii hieman enemmän perehtymistä ja ehkä sitä teknistä osaamista. Vaikka hakukoneet eivät kerro mitä kaikkea sivuston löytymiseen tietyillä hakusanoilla, niin jotain pieniä asioita voidaan tehdä, joilla vaikutus hakutulokseen. Uuden verkkokaupan löytyminen hakutuloksista ottaa siis aikaa, mikäli ei käytä rahaa sivujen mainostamiseen hakukoneissa. Sen tarkemmin en lähde hakukoneoptimoinnista ja hakukonemainonnasta kertomaan, siitä löytyy tietoa juurikin hakukoneita käyttämällä.

Verkkokaupan perustamisella ja panostamalla siihen voi tehdä kotona töitä, raha ei tule välttämättä ovista ja ikkunoista, mutta tekemällä asioita oikein ja yrittämällä siitä voi kasvaa hyvä ja varteenotettava vaihtoehto ostaa tuotteita netistä. Yksi keino saada asiakkaita on kumppanuusmarkkinointi, josta täältä lisää.

Nyt siis miettimään mitä sitä kannattaa myydä omassa verkkokaupassa, kaikkein parhaimpia varmaan ovat jos itse osaa tehdä jotain sellaista, jota ihmiset tarvitsee ja muualta ei saa. Toisaalta ehkä sitä voi hankkia maailmalta sellaisia tuotteita, joita ei vielä Suomen markkinoilla ja alkaa niitä myymään suomalaisille.